Veelgestelde vragen

Wat doet een truffel ceremonie?

De werkzame stof in de truffels is psilocybine en is een hallucinogeen. Wat zorgt voor een geestverruimend effect. Dit om mensen te helpen inzicht te krijgen in zichzelf, om trauma’s te verwerken of om te helen. Om het bewustzijn te vergroten en om je frequentie te verhogen. Truffels zijn helers. Ze helpen jou om je blokkades op welk niveau dan ook op te lossen.

Wat kost een truffel ceremonie?

Bij Endless Transformation doen wij voornamelijk privé-ceremonies. Omdat jij op deze manier het meeste uit de ceremonie kan halen en het diepste kunt gaan in je reis.  Alleen op aanvraag kunnen mensen een duo- of groepsceremonie met bekenden boeken. Een privé-ceremonie kost bij ons 350,- euro. We hebben geprobeerd de prijs zo laag mogelijk te houden. Dit heeft geresulteerd dat we tot de goedkoopste aanbieder van Nederland behoren. Dit is een bewuste keuze. Door de prijs laag te houden, hopen we de helende reis voor een zo groot mogelijke groep mensen toegankelijk te maken.

Inbegrepen in dat bedrag is:
–       Intake
–       Hulp hij neerzetten doelen, intenties, vraagstukken
–       De truffels (dosering persoonsafhankelijk)
–       Begeleiding tijdens de ceremonie
–       Een warme veganistische maaltijd na de ceremonie
–       Nagesprek (telefonisch, per e-mail of persoonlijk)

Hoe lang mag je niet rijden na truffels?

Omdat de ervaring nogal intens kan zijn, adviseren wij om dezelfde dag niet zelf te gaan autorijden. Dus laat je ophalen, reis met het openbaar vervoer of boek een hotel of B&B.

Wat doen truffels met je hersenen?

De werkzame stof in truffels en paddenstoelen is psilocybine. Dit wordt in de hersenen omgezet in psilocine. Wat perfect past in het serotonine receptor. Dit zorgt voor een geestverruimend effect in de hersenen. Dit helpt mensen om inzicht te krijgen in zichzelf, om trauma’s te verwerken of om te helen. Om het bewustzijn te vergroten en om je frequentie te verhogen. Truffels zijn helers. Ze helpen jou om je blokkades op welk niveau dan ook op te lossen.

Waar kunnen truffels je bij helpen? 

Truffels kunnen je helpen bij:
 
Contact maken met jezelf
Bij PTSS
Ondersteuning bij verslaving
Meer inzicht in je relaties
Trauma verwerking
Oplossen van angst voor de dood (bij terminale mensen)
Angsten in het algemeen
Spirituele groei
Depressieve klachten (zonder medicatie)
Burn-out klachten
Rouwverwerking
Problemen rondom intimiteit/seksualiteit
Gevoelens van eenzaamheid
Als je “vastzit” in je leven.
Contact wilt maken met je hogere zelf (of met de Bron)

Hoe bereid je je voor op een truffel ceremonie?

Allereerst vragen we jou om het intakeformulier in te vullen. Aan de hand daarvan bepalen we of je geschikt bent voor een ceremonie. Als je een ceremonie kan bijwonen vragen we je om van tevoren vragen, doelen en intenties op te schrijven. Zodat je doelbewust je ceremonie ingaat.
 
Een week van tevoren vragen we je om te stoppen met het gebruik van plantmedicijnen (ook stoppen met micro-doseren!)  Bij regelmatig gebruik van plantmedicijnen zoals truffels, paddenstoelen, e.d. wordt de werking van de truffels afgezwakt. Verder is het belangrijk dat je 72 uur van tevoren stopt met het gebruik van alcohol en drugs. Alcohol en drugs vergroten namelijk de kans op een bad trip.
 
24 uur van tevoren vragen we je te stoppen met het nemen van suiker, ook verborgen suiker in bijv. koekjes, sapjes e.d. Dit omdat suiker de werking van de truffels beïnvloedt. En op de dag zelf vragen we om geen koffie meer tot je te nemen. Daarnaast vragen we je om 4 uur van tevoren niet meer te eten. Dit om misselijkheidsklachten te voorkomen.

Wat is het verschil tussen truffels en paddo’s?

Het grootste verschil is dat paddenstoelen boven de grond groeien en truffels onder de grond. Beide zijn vruchtlichamen van het myceliumnetwerk wat zich onder de grond bevindt. Het myceliumnetwerk zijn schimmels die alle planten en bomen met elkaar verbindt. En waar de mensheid nu pas de grootsheid ervan ontdekt. Wat betreft de werking bevatten paddenstoelen over het algemeen meer psilocybine dan truffels. Doordat truffels onder de grond groeien, vallen ze niet onder paddenstoelen en zijn daarom legaal in Nederland.

Wat verstaat men onder plantmedicijnen, en zijn truffels dat?

Met plantmedicijnen worden alle planten bedoeld die een helende werking hebben, voor mens of dier. Truffels, paddenstoelen, LSA, ayahuasca zijn hier maar een heel klein onderdeel van. Het overeenkomstige van de hierboven genoemde plantmedicijnen is dat deze allen geestverruimend zijn.

Wat is het verschil tussen ayahuasca en truffels?

Momenteel zie je veel truffel variantceremonies die een link maken met Ayahuasca. De werkzame stof van Ayahuasca is DMT. Deze stof kan alleen geactiveerd worden in het lichaam als je een MAO-remmer toevoegt. Een MAO-remmer stopt de werking van het MAO-enzym (monoamino-oxidase-enzymen). Dit enzym zorgt er normaal gesproken voor dat de DMT de hersenen niet kan bereiken. Daarnaast zorgt het MAO-enzym in het lichaam voor een snelle afbraak van de neurotransmitters, dit om de balans te bewaren. Mensen bij wie die afbraak te snel gaat, krijgen soms van de arts een MAO-remmer voorgeschreven. Doordat je een MAO-remmer tot je neemt bij Ayahuasca of als je MAO-remmende medicijnen slikt zul je een dieet moet volgen.
 
De werkzame stof van de truffels waarmee wij werken is psilocybine. Het lichaam zet dit om in de stof psilocine. Psilocine lijkt op de neurotransmitter serotonine en past perfect in de serotoninereceptor. Hierdoor gaan hersenen anders werken. Alles (zoals kleuren, muziek, aanraking, gevoel) wordt intenser ervaren. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt en alles wat afgescheiden was vervloeit in elkaar, wat geestverruimend werkt. Je gaat de wereld met andere ogen zien. Dit geeft meer inzichten en helderheid in de thema’s waaraan je wilt werken. Zoals je hierboven leest heb je geen andere toevoegingen nodig om de truffel haar werk te laten doen. Ze zijn perfect zoals ze zijn. Sterker nog, het kan zelfs een gevaarlijke combinatie opleveren. Een MAO-remmer i.s.m. een stof die al actief is van zichzelf (truffels, LSA, Salvia, etc.). Je loopt dan het risico op hartkloppingen, spasmen en overgeven. 
 
Daarnaast is Ayahuasca in Nederland verboden, al wordt het soms oogluikend toegestaan. Truffels daarentegen zijn volledig legaal.

Hoe duur is ayahuasca?

De prijzen van ayahuasca in Nederland zijn vergelijkbaar met die van een truffel ceremonie. Dus voor een privé ceremonie ayahuasca ben je al gauw 500,- tot 800,- euro kwijt.

Voor een privé ceremonie met truffels bij Endless Transformation betaal je 350,- euro. Wij kiezen er bewust voor om de prijs zo laag mogelijk te houden, zodat we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn.

Hoe kan een privé-truffelceremonie zo goedkoop zijn bij Endless Transformation?

Dit is een persoonlijke keus van oprichter Jeroen Essers. Het is Jeroen zijn missie om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om de helende en mystieke ervaring van de truffels te mogen meemaken. Jeroen geeft liever 2 ceremonies van 350,- dan 1 ceremonie van 700,- euro. Jeroen beseft dat ondanks dat hij met zijn privé ceremonies tot de goedkoopste behoort in Nederland, 350,- nog steeds veel geld is. En dat als hij het voor nog minder had kunnen aanbieden, hij dit zeker had gedaan.

Nederlands