Over Ons

Alma

Therapiehond Alma, ongetwijfeld ons meest opvallende teamlid

Ons meest opvallende teamlid is wel onze therapiehond Alma. Alma betekent ”Ziel” in het Spaans. Toen zij 4 maanden oud was, kwam zij vanuit Ibiza bij Jeroen terecht. Vanaf die tijd ging zij regelmatig met Jeroen mee naar de cliënten die Jeroen begeleidde. Meteen viel de rust van Alma iedereen op. Ondanks dat ze toen nog maar een 4 maanden oude pup was. De rol die Alma innam bij de cliënten was toen al verbazingwekkend te noemen. Ze voelde de mensen feilloos aan. Wist wanneer ze bij de cliënten moest liggen om ze te troosten, wanneer ze de mensen aan het lachen moest maken, of wanneer ze de mensen de ruimte moest geven. Dus toen Jeroen Endless Transformation begon, wist hij dat Alma daarin haar eigen rol zou gaan vervullen.

Alma aan het woord: “Het mooie aan mij is dat ik vaak al doorheb waar mensen zich bevinden in hun reis, nog voordat mijn mensencollega’s het door hebben. Ik kom dan soms al in actie voordat mijn mensenvrienden iets doen. Gelukkig snappen mijn collega’s dat ik sensitiever ben dan een mens en krijg ik de vrijheid om jou te helpen waar nodig. Zelf heb ik geen ervaring met het plantmedicijn dat jullie gebruiken. Het enige plantmedicijn wat ik gebruik is gras. Maar alleen als ik last heb van mijn maag. Mijn maatje Jeroen heeft al vele soorten plantmedicijnen gebruikt. Die momenten wijk ik niet van zijn zijde. Ik weet dat ik dan op hem moet passen. Tijdens die reizen ontmoeten wij elkaar vaak op een andere frequentie en in andere dimensies.”

Jeroen

Jeroen Essers, hij begeleidt de meeste truffelceremonies

Tien jaar lang ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in de palliatieve zorg. Hier is het begeleiden van mensen het grootste onderdeel van de werkzaamheden. Van trauma’s en onverwerkte emoties tot aan angst voor de dood of angsten in het algemeen. De verschillende opleidingen in onder andere coaching en mijn ervaringen met verschillende plantmedicijnen zorgden ervoor dat er een zaadje werd geplant, dat langzaamaan ging groeien.

Toen ik in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met plantmedicijnen, wist ik niet wat me overkwam. Ineens begreep ik het leven veel beter. Er vielen zaken op hun plek. Waren trauma’s, die me al jaren belemmerden, opgelost of kon ik er beter mee omgaan. Sindsdien zit ik in een continu groeiproces en geniet daar volop van. Mijn leven wordt letterlijk met het jaar leuker. Iedere reis die ik mag maken met de “Magic Truffels” en andere plantmedicijnen, brengt mij dichter bij mijn eigen kern en bij de Hogere Intelligentie, De Bron, God, Allah, Jahweh, Krishna, het Universum of hoe je Het ook noemen wilt… Geef het de naam die bij jou past, die voor jou resoneert. Het is allemaal 1.

Ik was zo ontzettend onder de indruk van de kracht van plantmedicijnen (Magic Truffels, LSA, Ayahuasca) dat ik wist dat ik hier iets mee wilde. Toch duurde het nog 7 jaar voordat alle puzzelstukjes in elkaar vielen en ik mensen ben gaan begeleiden. Eerst in de privésfeer en inmiddels met Endless Transformation.

Het mooiste aan het begeleiden van de gasten bij Endless Transformation vind ik dat de mensen die bij ons komen bewust kiezen om aan zichzelf te werken. Eerlijk naar zichzelf willen zijn en leren kijken. Inzichten willen krijgen in zichzelf en in situaties. Trauma’s en angsten willen oplossen. Willen kijken naar hun relaties met de ander en zichzelf, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Daarnaast hebben mensen vaak mystieke en spirituele ervaringen, waardoor hun leven voorgoed verandert. Mensen geven na een ceremonie aan dat ze liever voor zichzelf zijn en meer verbondenheid en eenheid ervaren. Ik zie het dus als een groot voorrecht dat ik mensen op deze reis, deze eindeloze transformatie, mag begeleiden en mag bijdragen aan meer licht, liefde en eenheid in deze wereld.

Wees lief voor jezelf,

Jeroen Essers

Overige teamleden

Naast Alma en Jeroen, werken er afwisselend nog een paar mensen bij Endless Transformation. Deze mensen hebben allemaal ervaring in het werken met plantmedicijnen en in het begeleiden van mensen.

Nederlands