Magic truffels

Magic truffels

De werkzame stof in de truffels is psilocybine en is een hallucinogeen. Wat zorgt voor een geestverruimend effect. Er zijn verschillende soorten truffels met allemaal een verschillende sterkte. Ook wij werken met diverse soorten. Welke we gebruiken hangt af van de persoon en hoeveel ervaring je hebt met psychedelische middelen. Als je voor de eerste keer magic truffels neemt en nog geen ervaringen hebt met andere plantmedicijnen en psychedelica, krijg je een lichte tot normale dosis. Hiervoor gebruiken we een minder sterke truffel dan bijvoorbeeld iemand die al meerdere ervaringen heeft gehad en er bewust voor kiest een diepere reis te maken. Wij maken het onderscheid in lichte, normale, zware en heroïsche doses. Heroïsche dosis is alleen mogelijk in een privé-ceremonie.

“Nog nooit heb ik zoveel liefde mogen ervaren als tijdens mijn reis”

De truffels die bij onze ceremonies in Nederland gebruikt worden

Wij werken met de pure truffels. Momenteel zie je veel variantceremonies die een link maken met Ayahuasca. De werkzame stof van Ayahuasca is DMT. Deze stof kan alleen geactiveerd worden in het lichaam als je een MAO-remmer toevoegt. Een MAO-remmer stopt de werking van het MAO-enzym (monoamino-oxidase-enzymen). Dit enzym zorgt er normaal gesproken voor dat de DMT de hersenen niet kan bereiken. Daarnaast zorgt het MAO-enzym in het lichaam voor een snelle afbraak van de neurotransmitters, dit om de balans te bewaren. Mensen bij wie die afbraak te snel gaat, krijgen soms van de arts een MAO-remmer voorgeschreven. Doordat je een MAO-remmer tot je neemt bij Ayahuasca of als je MAO-remmende medicijnen slikt zul je een dieet moet volgen. De werkzame stof van de truffels waarmee wij werken is psilocybine. Het lichaam zet dit om in de stof psilocine. Psilocine lijkt op de neurotransmitter serotonine en past perfect in de serotoninereceptor. Hierdoor gaan hersenen anders werken. Alles (zoals kleuren, muziek, aanraking, gevoel) wordt intenser ervaren. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt en alles wat afgescheiden was vervloeit in elkaar, wat geestverruimend werkt. Je gaat de wereld met andere ogen zien. Dit geeft meer inzichten en helderheid in de thema’s waaraan je wilt werken.

Zoals je hierboven leest heb je geen andere toevoegingen nodig om de truffel haar werk te laten doen. Ze zijn perfect zoals ze zijn. Sterker nog, het kan zelfs een gevaarlijke combinatie opleveren. Een MAO-remmer i.s.m. een stof die al actief is van zichzelf (truffels, LSA, Salvia, etc.). Je loopt dan het risico op hartkloppingen, spasmen en overgeven. Wij zien dan ook geen reden om met MAO-remmers te moeten werken. Zie ook de pagina: voor wie.

Nederlands